090630

Gör en liten uppdatering innan det är dags för sängen igen.. Åkte direkt till affären och handlade tacos efter jobbet och när vi hade käkat och varvat ner lite så åkte vi till bryggan och mötte upp Robban och Tobbe där. Det var riktigt härligt i vattnet idag med. :D Vi var där ett par timmar och nu är vi hemma igen.. Så nu blir det till att sova, imorgon blir det jobb plus att vi ska till pappa efter jobbet och hjälpa till då de ska köra in hö och grejer. Det är tungt vill jag lova, men jag kommer nog inte att kunna hjälpa till med just det pga ryggen. Tråkigt, det har en liten charm trots riktigt hårt jobb.

Nu dags, dusch och säng. God natt!

090629

Tjoho!

Idag har det varit en sån där supervarm dag igen. Underbart. Jag har dock inte hunnit njuta alltför mycket av vädret, dels har jag ju jobbat, sen efter jobbet åkte jag och A till Skärholmen där jag röntgade min rygg. Fick sitta i väntrummet i 40 min och själva röntgen tog typ 5 min.. Mindre kul när det är så fint väder!
Men men, när vi väl kom därifrån så var vi jättehungriga och orkade inte laga mat så jag bjöd älskling på Kolgrillen i Södertälje. Gooott.

Sen blev det hemgång, la mig i skuggan på balkongen en stund medan A var tvungen att dricka kaffe innan vi for vidare till bryggan där vi tog ett kvällsdopp med Simon och pappa.

Ser inte ut som det är kväll men klockan var åtminstone 19 här. Det räknas kanske inte som kvällsdopp?


Simon och Andreas.


Pappa och Simon.


Vacker bild, vacker bild..



090628

Fyfan vad jag njuter. Svensk sommar när den är som bäst. Heeeeeelt jävla underbart!

Idag har vi legat på badstranden, såg nu att jag har bränt mig på ryggen också.. Jag använde trots allt solskyddsfaktor! Doppade mig tre gånger, faktiskt första gången jag badar i år. Illa, brukar vara ute relativt tidigt men men. Okej, inte så tidigt som när man var liten, då brukade jag och Ammi ta premiärdoppet i mars! Det var tider det.. :P

Igår var jag hemma hos Maria, en jobbarkompis på partaj. Det var riktigt mysigt. Vi började vid fem snåret och jag var hemma vid tre inatt. Tredje helgen i rad som A får hämta mig.. Tack babe. <3
Kvällen bestod av grillning, lekar, bad (i pool) och bastu. Riktigt jäkla nice.
Jag hade iaf turen att slippa bli ikastad haha. Fyra st blev ikastade i poolen med kläderna på, Micke hade dessutom mobilen i fickan.. jag undrar hur det gick ja. Den funkade direkt efter iaf. Har bilder från igår men jag vet inte om jag borde lägga upp dem, har ju inte frågat om jag kan lägga ut bilder på dem på nätet..
Inför tävlingen "Vem suger bäst?" Jag kom sist av fem tävlande haha.

Såhär ser våra så kallade ställkort ut på jobbet. På dem står det vad vi ska göra osv. Och så snabbt som möjligt ska det gå. Nu är de dock omgjorda till något oseriösare :) Lägg märke till "festoperatör". Där står det egentligen "maskinoperatör" ! Jaja, kanske inte så kul om man inte jobbar på Astra..

Det här möttes vi av på vägen påväg hem inatt.. Hm.

Nähä nu börjar batteriet i datorn ta slut, sitter ju på balkongen så sladden sitter ej i! Ska avsluta här, ska snart åka och hämta en garderob hos mamma också..

Ha det bra!



090626

Nu har jag varit sådär otroligt dålig på att uppdatera igen. Jaja, har man annat för sig så har man.. Har varit fullkomligt fantastiskt väder hela veckan och det måste man ta reda på! Har jobbat eftermiddag i veckan så på förmmiddagarna har jag suttit på balkongen och njutit eller tagit en härlig promenad längs vattnet. Underbart.
I tisdags var jag även hos kiropraktorn igen. Jag fick en remiss till röntgen så ska dit på måndag. Jag hoppas verkligen att de kan hitta något som går att åtgärda..

Idag efter jobbet så åkte vi till Coop och systemet för att handla. Sedan bar det av ut till pappa där vi kollade på fotbollen och grillade. Tyvärr gav vi upp efter första halvlek då vi låg under med 3-0 så när jag sedan gick in för att kolla vad det stod så hade de ju vänt till 3-3 ! Vafan haha.. Jaja, sånt som händer, vi var nog inte dom enda... Matchen ledde iaf till straffar där England tyvärr gick vidare.. Straffar - lotteri. Så är det. Men jäklar vad de har varit bra den här turneringen iaf! Nu blir det England mot Tyskland i final ist.

Imorse när vi åkte till jobbet så spelade de Michael Jackson på The voice. Huh? Tänkte inte så mycket mer på det tills låten slutade och de berättade att han dött. Shit.. Självaste kungen av pop. Så mycket som man lyssnat på honom när man var yngre.. Säga vad man vill om honom, men musik kunde han.


090621

En mycket trött Ronja sitter nu här och ska skriva lite om helgen.. men bara lite för snart somnar jag..

I fredags, alltså midsommarafton så var vi i Vagnhärad och käkade och drack gott. Kvällen började jättemysigt men sen blev jag bara så totalt opepp. Inte speciellt trött men jag kände mig nere, helt enkelt. Så vi (jag & Andreas) kom i säng redan vid 1 eller nåt sånt. I lördags så blev det pizza till frukost. Det var faktiskt längesen jag smällde i mig en pizza men jäklar vad den satt fint!





Man kan ju alltid använda stolsben som mikrofon...
Konsert tror jag?

Vid 16-17 tiden åkte jag & A hemåt, vi hämtade upp Madde i S-tälje och skjutsade hem henne till Taxinge. När jag precis kommit innanför dörren hemma så får jag ett sms från Katri som undrar om jag är sugen på utgång.. Väääldigt trött och inställd på att städa och fixa iordning här hemma på lördagskvällen bestämmer jag mig iaf för att hänga med. Så det var bara att ställa sig i duschen, fixa mig och ladda om. Drickan tog ju dock slut på midsommarafton så jag fick ta med mig sprit som jag nästan aldrig dricker längre..
Vi förade hemma hos Moe och sedan blev det utgång på 550. Totalt dött när vi kom dit men vid 1-tiden så började det trilla in folk. Och vi hade riktigt roligt! Och vet ni vad? Jag måste erkänna att jag blev ganska onykter igår men jag mådde riktigt bra idag. Sköööönt. Sprit is the shit? Haha nä vettefan..




Tror faktiskt att jag väljer att behålla resten av bilderna för mig själv! De flesta är från dansgolvet och man ser ju bara för bra ut! :P

Idag har jag ägnat mig åt att städa, städa och städa.. Närå men en rejäl städning behövdes här hemma plus att vi fick upp lite tavlor och skit. Sen vid 15-tiden kom hela Andreas familj + hans mormor som jag träffade första gången i fredags. Vi åt tårta, promenerade längs vattnet samt pratade och planerade lite inför Las Vegas/NY resan. Klockan 18 hade vi bokat bord på Greken i Turinge och Andreas mormor bjöd oss alla på mat. Tack! Under middagen fick vi reda på att hans mormor fyller 75 år idag så det var ju därför vi var på restaurang och allt.. Alla visste utom jag och A, pinsamt att vi inte hade grattat förrän några timmar senare haha. Efter middagen blev det en sväng hem till pappsen där Andreas bil står, Danne skulle kolla om han hitta vad som var fel.

Nu ska jag nog ta och hoppa i säng, kommer somna som en stock känner jag.

Midsommarafton

Trevlig midsommar på er!

Nu har jag varit och handlat de sista grejerna till ikväll. Vi fick uppdraget att ta med oss lax, hovmästarsås och jordgubbar. Och eftersom jag hade så jäkla ont i ryggen igår så blev det ingenting av det. Däremot fick jag ju pallra mig till systemet för att köpa dricka. Till mig köpte jag en flaska mousserande vin, Cinzano Asti, den tycker jag är så himla god. Men gissa vad som hände imorse när Andreas tog med sig kassarna och promenerade till bilen? PANG! Botten lossnade och gick i två delar. Hur f-n gick det till? Han slog inte i nånting, den bara exploderade. Och idag har ju systemet stängt så det blir ingen Cinzano för mig.. :(


Bilden är ganska suddig men ni kanske ser ändå.. Någon som kan förklara?

Nu ska jag ta och duscha och göra mig iordning. Ciao!

090618

Jag skulle aldrig ha skrivit om vädret igår. "Hoppas det håller i sig över midsommar". Jo, tjena. Det har precis slutat ösregna.

Idag var ju sista jobbdagen, men det blev bara en halv dag för mig. Framåt lunch pallade jag inte mer pga ryggen, jag började böla, igen. Så jävla ont, det bara rinner över. Nu var det min chef som frågade hur jag mådde, då brast det. Kul, verkligen. Jag satt kvar en stund medan alla andra gick på lunch, funderade om jag skulle stanna eller inte. Jag bestämde mig för att åka hem ändå. Pratade med mamma påvägen hem och hon lovade att följa med mig till akuten nu ikväll när hon slutat jobbet. Men nu börjar jag tveka. Ska jag åka och ta plats på akuten för min rygg? Så allvarligt är det väl inte? Väntar nog tills jag ska till kiropraktorn igen på tisdag, ska då fråga om han kan skicka mig på röntgen eller nåt. Det kanske är diskbråck trots allt? Ingen vet, men det gör så sjukt ont att jag inte står ut snart.

Mamma kommer iaf förbi här hemma, hon skulle ta med sig paj som vi kan smaska på.. världens bästa mamma. <3

Jag ska nu försöka ta tag i lite grejer här hemma. Hade tänkt och gå en promenad men vet inte om jag är så sugen längre.

090617

Äntligen lite bättre väder. Hoppas det håller i sig över midsommar!

Har jobbat idag, var ute på en promenad och sedan lagat mat och tvättat.. tjohoo..
Imorgon är det iaf sista arbetsdagen, wiie.

Nu till annat, någon som såg fotbollen igår? Sveriges U21-landslag ägde! Riktigt roligt, 5-1 vinst mot Vitryssland. :) Nästa match är ju mot Italien på fredag kl 16. Kan det bli en sämre tid på midsommarafton? Jag vill seeeee den.

Marcus Berg var grym igår. Bild tagen från Svenska fans.

090615

Idag har jag jobbat 7-15 ist för 6-14.30. Så himla skönt, det är sån skillnad att gå upp 5.50 jämfört med 4.50..  Inte för att det hindrade mig från att somna på soffan nu ikväll, men ändå. Jobbar man så bra som jag, så får man slumra en stund. Intalar jag mig iaf..

Jag fick dessutom gå från jobbet en kvart tidigare för jag skulle till frissan. Skulle egentligen vara där halv tre för att klippa och slinga håret men jag fick ringa och säga att jag bara skulle hinna med klippningen.. Surt, men bättre än inget! Ska dit om ett par veckor och fixa slingorna ist.

Nu ska jag hänga upp tvätten. Skulle behöva tvätta så mkt mer men det får bli imorgon eller nåt. Kanske.

090614

Det är söndag kväll och det har fan regnat konstant idag. Hela helgen, hela veckan har ju varit regnig mer eller mindre non-stop.. Sjukt trist. Jag vill bara ha härlig sommarvärme.

Helgen har annars varit bra, Jenny har varit här fredag-söndag. :) Hon kom till Södertälje lagom till jag slutade jobbet i fredags. Vi åkte då till IKEA och shoppade loss.. Köpte bl.a en till lampa till vardagsrumsfönstret, en blomvas, doftljus och sånt där smått och gott.. 700 spänn drog det iväg till fast det typ bara var smågrejer. När vi står i kön så ringer Andreas och säger att han, Tobbe & Carro är utelåsta då han glömde hemnyckeln (den hade ju jag på nyckelknippan). Så de satt i bilen med pizzorna i knät när vi kom hem haha.. Stackarna.
Vi hyrde film iaf, Benjamin Buttons otroliga liv. Det var ju ingen actionrulle direkt men jag tycker den var riktigt bra iaf.
Sedan var det dags för avgörande Stanley Cup finalen mellan Pittsburgh och Detroit. Tyvärr vann Pittsburgh.. Dock var det bara grabbarna som orkade hålla ögonen öppna, vi andra somnade nog ganska fort.. Hur intressant det än är så går det inte. Man blir liksom tvingad att stänga ögonen haha. Såg iaf de sista minuterna och de var dramatiska!
Kom i säng vid 5 tiden och jag och Jenny var uppe med tuppen igen klockan 10.. Vi skulle nämligen till Skärholmen. Där shoppades det vilt. Köpte lite t-shirts, en tröja, en klänning, ett par jeans, en skjorta, ett armband, ja you name it.. Lite inredningsprylar åkte med också. Och en t-shirt och ett par kallingar till A också.. :)
När vi kommit hem igen var det bara att göra sig iordning för att gå ut. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra men vi gick till O'learys och käkade och drack gott. Blev kvar hela kvällen. Glömde tyvärr kameran, så inga bilder därifrån..
Tack älskling som både skjutsade och hämtade oss också <3

Idag åkte vi med A till Vagnhärad för han hade fotbollsmatch. Vi åkte dock inte med pga den utan för att vi behöver två bilar imorgon och som sagt så har ju Andreas bil pajat igen.. Så vi åkte hem till hans föräldrar så att han kunde låna en bil och sedan åkte jag och Jenny till Södertälje och kikade in på Inspiration en stund. Där köpte jag grytlapp + grytvante, ett servettställ och majskolvsgafflar :) Skönt att jag hade presentkort där iaf.
Vi hann bara med Inspiration för Jennys pojkvän Micke var påväg hem till oss för att hämta henne.

Sen har jag ägnat några timmar till att städa, diska och laga mat. Inte kul, men det behövs. Hann tyvärr bara med köket och vardagsrummet.. måste fixa resten också. Suck.

Den här helgen har varit lyckad bortsett från vädret och att jag är nu ca 3000 kr fattigare... damn.

Såhär ser det ut just nu i vårat vardagsrumsfönster.

Nu ska jag ta bort nagellacket för imorgon är det dags för jobb igen och som bekant så får man ju inte ha nagellack där.. blää..

Pics

Tog halv semesterdag från jobbet idag för att jag ville se fotbollen... och det gick ju rätt bra ändå, vinst mot Malta med 4-0. Jävla skit att de inte blev 5-0, då hade vi passerat Portugal i tabellen.. Men men, man får vara nöjd med det man får. Bättre än i lördags.
Såg matchen hemma hos pappa och där hittade jag lite skivor med bilder från olika tillfällen. Både från -06, -07 och -08. Tänkte lägga upp några, bättre sent än aldrig eller hur var det?

Min 20-års dag (alltså snart ett år sen hehe)






I'll be watching..

..YOU!


Fan jag orkar inte lägga upp några fler bilder.. Gör det imorgon ist. Nu ska jag slappa lite framför tvn innan det blir sovdags.

Puss ciao!


090610

Vilken dag det var igår. Bläää!

Innan jobbet tog A bilen till gymmet och sedan gick jag till affären och mötte honom. Vi handlade, sen började jag promenera hemåt igen, varpå han ringer och säger att han inte får igång bilen. TRASIG IGEN. Suuuuuck. Och på Konsumparkeringen igen vafan.. Pinsamt haha.
A ringer Danne som lovar att komma senare på dagen och kolla på bilen. När jag sedan träffar A på lunchen på jobbet så berättar han att Dannes bil gått sönder när han skulle åka och kolla bilen.. Så jag frågar om min pappa och lillebror om de kan bogsera bilen (eftersom vi jobbade hela kvällen). Ja, det kunde de. Men när jag sedan ringer pappa senare på kvällen så har Simon åkt på bio. Och de har inte bogserat bilen. Så jag och A åker ut till pappa efter jobbet (ca 23.00) för att hämta pappas Jeep. Det är bara det att vi inte har någon bogserlina. Pappa skulle lägga fram en men den var ju inte elastisk (hur det nu stavas..). Och jag som aldrig bogserat tidigare ville helst inte bogsera med en oelastisk lina.
Så jag ringer Simon och frågar om han har en bogserlina i hans bil. Och det hade han. Så vi åker hem till Mariefred igen och provstartar bilen, det gick inte. Sen åker vi hem och väntar på Simon. Efter ett tag så ringer han och säger att HURTIGS BIL HAR GÅTT SÖNDER på motorvägen påväg hem från Heron.
01.30 kommer iaf S och H och eftersom de var två st så slapp jag och A åka med. Så lillebror och Hurtig bogserade bilen hem tillslut. Men seriöst, tre bilar på samma dag? Helt sjukt..

Annars då? Jo, innan jobbet åkte vi till mamma också och sa hej då till nya hunden.. Det funkade inte med honom så vi var tvungna att lämna tillbaks honom. :( Jag som gillade honom tokmycket. Med mycket jobb så kan man göra honom till en bra hund igen. Men varken mamma eller jag har tiden. Så detta blir nog bäst för honom.. hoppas bara att han får en värdig familj!

Och förövrigt så SÖG jobbet igår. Gick riktigt jävla dåligt med allt.

Och kiropraktorn var jag ju också hos igår. Inflammationen var bättre men helst skulle jag behöva ett nytt jobb för att bli helt bra.. Men det är ju inte bara att byta sådär hux flux. Någon som har ett jobb till övers kanske? Nähä inte det..

Nej nu ska jag fortsätta med maten. Makaroner och korv.. fyfan vad äckligt egentligen.

090608

Måndag och dags för jobb. Finns inte mycket att säga, är definitivt inte sugen...

Bilder från Simons student.


En passande bild för Simon, alltid mat i hela ansiktet...


Utspring.


Glad och lite smårund under fötterna. :)


Student och stolt syster.


Dags för flak.


Vi skjutsade hem Calle som även han tog studenten, fast i en annan skola.


Marie kom förbi på mottagningen.


Mina grabbar.


Så skön bild, haha.


Simon har precis öppnat presenten från oss - ett fallskärmshopp.

Ja det var några av mina bilder, många fler togs såklart, ska försöka fixa från syrran också..


6 juni, Svenska nationaldagen.

Jaha ska jag försöka uppdatera nu en en vecka tillbaka? Får se hur mycket jag kommer ihåg.

Förra lördagen var vi ju hos Rille på grillfest. Det var trevligt, jätteskönt väder i början, men när solen gått ner så kom myggen.. jag fick nog ett 30-tal myggbett den kvällen. Och de var inte trevliga, jag kunde inte gå i linne för det såg så skabbigt ut. :P Och nej, de har inte försvunnit. Andreas då? Han fick ett. ETT!

I söndags så var det dags för Elitloppet -09. Vädret var sjuuukt varmt och skönt men eftersom vi har platser inomhus på Solvalla så tillbringade jag nästan hela dagen inne.. inge bra! Spelade gjorde jag också, dock bara 5 av 7 rätt så det blev inga pengar för mig inte.. På kvällen åkte jag till mamma med en ros eftersom det var mors dag.

Måndagen innebar jobb som vanligt, sedan åkte vi till pappa och grillade massa gott. Sent på kvällen var vi hos André och Ulrica för att diskutera studentpresent till Simon. Det blev fallskärmshopp. Och Simon blev jätteglad som tur!

I tisdags så hade A fotbollsträning och jag åkte hem efter jobbet och gjorde mig i ordning för att fara vidare till Cornelias studentmottagning. Vi satt utomhus från 17-18 tiden till 21 ungefär. Jag hade på mig klänning, leggings och en kofta. KAAAAALLT. Fy tusan så skönt det var att komma hem och lägga sig under täcket den kvällen.. Stort grattis till dig Cornis som klarat skolan nu!

Onsdagen var nog den dagen som var relativt lugn. Kommer inte ihåg vad jag gjorde då förutom att jobba.

I torsdags var vi på stan efter jobbet för att leta efter någon liten studentpresent bredvid till Simon.. ville ha något eget också.. Hittade dock ingenting. En wunderbaum (stavas det så?) som vi hängde i nallen som han fick runt halsen köpte vi iaf. Haha, passade utmärkt till en sann nörd som han är :) Han blev kanonglad iaf. ;)

Sen till stora dagen då, fredagen den 5 juni. Jag tog ledigt från jobbet igår för att kunna fixa inför lillebrors student. Mamma frågade om jag kunde baka kladdkaka, sagt och gjort, fyra stycken bakade jag igår morse klockan åtta! Så det finns lite kvar som jag ska smaska på ikväll framför fotbollen.. ;)
Efter jag bakat så gjorde jag ju mig självklart iordning för att åka in till stan för Simons utspring. Först svängde jag och mamma förbi stan en sista gång.. jag köpte tillsut ett Lasse Åberg ölglas åt honom. Sen var det bara att ta mammas bil, hämta A på jobbet, ut till Nykvarn och hämta Joel & Max och tillbaks in till stan..
Det var kallt vid utspringet men det gjorde inte så mycket. Jag var så himla stolt över honom! Gosh, ville bara krama sönder honom. :)
Sen åkte de flak och jag, pappa och A stannade i stan för att vänta på honom. Vi såg honom bara en gång tyvärr så fick inge bra kort från flaket. Men men! Sedan skjutsade vi hem Calle som också tog studenten igår och slutligen åkte vi hem till pappa där mottagningen skulle hållas. Massa folk kom och det var kanontrevligt. Vi hade mottagningen inomhus dock eftersom det var så kallt. Simon åkte sedan med Marie in till Södertälje och inatt så hämtade jag honom på Torekällberget.

Idag hade jag glömt att ställa klockan men jag vaknade precis i tid. Ringde mamma för vi skulle till Hundstallet och hämta en hund som mamma ska ha på prov.. Den har blivit svårt misshandlad tidigare och förtjänar verkligen ett tryggt hem. Han var så söt i bilen och låg med huvudet på mitt ben.. jag smälte! Åkte även förbi Södertälje och hämtade Andreas bil som vi glömde igår. Ja, ni läste rätt, vi glömde den i allt tjo och tjim. Haha. Kom på det i Nykvarn påväg hem till mottagningen.

Ikväll ska vi vara hemma och kolla på fotbollen, jag ska även vara hundvakt åt Tarzan (som vi hämtade idag) för mamma ska jobba natt.. Så det blir nog bra!

Detta blev kanske ett långt och tråkigt inlägg men jag skrev ner det mesta för min egen skull, för att jag ska kunna se tillbaka. Det gör jag iofs alltid. Det var ju därför jag började blogga. :) Nu låter jag bilderna tala om resten..

Grillfest hos Rille







Elitloppet








Tror faktiskt att jag lägger upp Simons studentbilder i ett eget inlägg. Det blev väldans långt, detta inlägg. Ja, så gör jag. :)


090605

Jag har varit så dålig på att uppdatera men jag har helt enkelt inte haft tid!
Just nu sitter jag och väntar på att kladdkakorna i ugnen ska bli klara så att jag kan stoppa i nästa för att sedan hoppa in i duschen.. sedan bär det av till mamma, in till stan, ut till nykvarn och hämta Joel & Max från skolan och tillsist in till stan igen för att se LILLEBRORS UTSPRING! Ja, min lilla lilla bror, som inte är så liten längre tar alltså studenten idag. GRATTIS LILLEBROR!!! Välkommen till vuxenlivet ;)
Trist med vädret bara...

Försöker uppdatera ikväll eller i helgen iaf..

RSS 2.0